Onze de Meitocht - Jubileumtocht 2020, om ons 50-jarig bestaan van KWSV Rust Roest Maaseik vzw te vieren met alle wandelaars die zouden komen wandelen op zondag 3 mei is helaas niet kunnen doorgaan als gevolg van de Corona-Covid 19 toestanden.

Ook onze de tweedaagse van het Oeterdal met op 7 juli de bergerventocht en op 8 juli de Schanstocht is voor 2020 geannulleerd als gevolg van de Corona.

Door de onzekerheden omtrend organisaties en mede door de helpers die zich in de risicogroep +65 jaar bevinden heeft het bestuur beslist om ook de Midweektocht van 23 september en de Wintertocht van 12 december te annuleren.

 

3 redenen om dagelijks een kleine wandeling

te maken.

Net nu we met z’n allen grotendeels ‘in ons kot’ moeten blijven om de verspreiding van het coronavirus te beperken, is dagelijks een kleine wandeling maken extra relevant. Zo een ganse dag tussen die vier muren, is toch niks voor ons! Daarom, kom elke dag minstens een half uurtje buiten. Gewoon wat buitenlucht scheppen doet immers deugd voor lichaam en geest.

 

Licht:

 

 Licht heeft een grote invloed op onze gezondheid. Hoe meer licht je in de voormiddag binnenkrijgt, hoe beter je je zal voelen in je vel. Wist je trouwens dat wandelen vóór 11 uur ’s morgens, het grootste gezondheidsvoordeel levert?   Inderdaad in de voormiddag ‘tank’ je de gezondste portie daglicht. En nu de zon van de partij is, een reden te meer om minstens een half uurtje te wandelen.

 

Lucht:

 

 Ook een dagelijkse portie frisse lucht ademen tijdens het wandelen, doet wonderen voor je gezondheid. Vooral nu in de prille lente is de buitenlucht optimaal voor je lichaam. Daarenboven helpt wandelen je luchtwegen gezond houden. Door te wandelen kom je tot rust vooral na een stressvol moment. Wandelen helpt je bloeddruk en je hartslag op een gezond peil te houden.

 

Bewegen:

 

 Niks belangrijker dan een half uur bewegen. Wandelen leent zich daar uitstekend toe. Buiten een paar goede wandelschoenen heb je niks anders nodig. Wandelen is goed voor je lichaam én je humeur. Onderzoek wijst trouwens uit dat je tijdens het wandelen juist nieuwe creatieve ideeën krijgt. Een kleine wandeling is daarnaast ook goed voor de gezondheid. Bij het bewegen komt immers endorfine vrij in je lichaam, waardoor je een fijn gevoel krijgt.

Conclusie: hop met de beentjes en maak dagelijks minstens een kleine wandeling!

Bron: Info van de website Wandelsport Vlaanderen vzw